Friday, April 7, 2017

SALAH MODIFIKASI KENDERAANTak pasti reman pagi ini akan membawa kepada pertuduhan cadangan di bawah seksyen mana. Samada seksyen 170 di bawah Kanun Keseksaan sebagaimana yang dicadangkan oleh pihak Polis Putrajaya semalam atau lain-lain pertuduhan cadangan.


Yang pasti kita percaya ia mirip tentera tetapi bukan kelihatan macam Angkatan Tentera Malaysia.Mungkin ada berlaku salah faham sahaja. Kenderaan tentera atau milik kerajaan masih boleh dimiliki melalui tender dan didaftarkan oleh JPJ.

Memakai celoreng seperti tentera tempatan adalah salah tetapi masih terbuka kepada hujahan kepada material penggunaannya. Ini tertakluk kepada kuasa jenayah am dan ketenteraan. Malah ia juga termaktub dalam Akta Kesalahan Kecil dan di bawah Kanun Keseksaan.

Manakal isu modifikasi kenderaan boleh melibatkan banyak agensi. Kerana Malaysia banyak memberikan kuasa berkaitan trafik dan kenderaan kepada banyak pihak sehingga kekadang kalau tak buat research kita pun confused badan mana yang kawal selia bidang berkenaan.

Apa pertuduhan cadangan, kita tengok surat khabar esok!

GAMBAR SEKADAR HIASAN

0 komen:

Dah baca sila bagi sepatah kata..

◄ Newer Post Older Post ►